Slavistika

---
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 WELCOME TO SLAVISTIKA

Go down 
AuthorMessage
Suzana
Admin


Posts : 11
Join date : 2008-06-05
Age : 34
Location : Celje, Maribor, Slovenija

PostSubject: WELCOME TO SLAVISTIKA   Thu Jun 05, 2008 9:47 pm

Hello.

Slavistika is not an ordinary forum as you are use to it. I would firstly like to welcome every visitor that comes and participates by contributing his or her argumentations, examples, texts, poems, literature, texts of and about poets, writers etc. I would recommend that everybody firstly read through a couple of instructions listed furthering:


This Forum is subdivided into subtopics as furthering:

- Slovenska literatura
- Hrvatska literatura
- Bosanska literatura
- Srpska literatura
- Literatura Bosanskih Srba
- Crnogorska literatura
- Makedonska literatura

My desire is to connect all south slavic literatures with this forum, so the thought is, that you write in your language under your language literature sector, for example:
- Slovenska literatura: pišemo slovensko
- Hrvatska literatura: pišemo hrvatski
- Bosanska literatura: pišemo bosanski
- Srpska literatura: пишемо српски
- Literatura Bosanskih Srba:пишемо српски
- Crnogorska literatura: пишемо српски
- Makedonska literatura: пишуваме македонски

For reciprocal communication please do not enforce your language and use English to show respect and equality to all languages and cultures. Any kind of nationalistic interference will be punished by prohibiton of entering the forum and the option of communicating over forum will be disabled forever.

Please, this is a forum to connect and unify people through culture and literature and here each representative of each nation is equally treated. This is one of my ideas how to get information on my diploma work from slavistics. I want to connect Slavic people by getting information from authentic people and use your opinions so that we could introduce ourselves to eachother as culturally rich people and capable of reconnection. I desire that everyone would have a good and productive time visitng this forum. People, this is your forum, write, ask questions, connect ... this is our chance.

I wish you all warm welcome, joyful chat and a lot of new positive experiences.

For any furthering information please conntact me on private mail and I will be more than glad to help you.

Thank you

Your Administrator Suzana.
Back to top Go down
View user profile
Belutak

Belutak

Posts : 1
Join date : 2009-06-19

PostSubject: Re: WELCOME TO SLAVISTIKA   Sun Jun 21, 2009 7:30 pm

Bravo za ideju, Suzana! Ja se nadam dobrom druzenju na ovom forumu Smile
Jedino ne razumem ovu podelu na podforume. Je li ovo forum za slavistiku koji obuhvata knjizevnosti svih slovenskih naroda? Ili je juzna slavistika? Ako je juzna slavistika, gde su nam onda Bugari? Takođe, ne shvatam šta se podrazumeva pod Bosanska literatura? Zašto nema Hercegovine u nazivu? Pošto književnost BiH obuhvata književnosti Srba, Hrvata i Bošnjaka koji žive u BiH, a književnost bosanskih Srba je zaseban podforum, šta se onda podrazumeva pod bosanska literatura? Onda je opet nejasno da li je podforum hrvatska literatura za književnost Hrvata iz Hrvatske ili Hrvata uopšte. Razmisli o sugestijama Smile Puno pozdrava i srećno u moderiranju!
Back to top Go down
View user profile
szlatkovic novi sadPosts : 1
Join date : 2009-06-22
Age : 34
Location : novi sad

PostSubject: komentar   Mon Jun 22, 2009 10:51 pm

sugestije od belutka su na mestu. treba preurediti podforume. inace, ideja je fenomenalna:ukoliko budemo ostavljali svoje prikaze, seminarske, mster radove i drugo, mozemo pratiti rad svih nas, a sto je jos bolje, mozemo citirati druge u sopstvenim radovima i samim tim jos od sada raditi na "gojenju" citatnog indeksa. study
Back to top Go down
View user profile
Suzana
Admin


Posts : 11
Join date : 2008-06-05
Age : 34
Location : Celje, Maribor, Slovenija

PostSubject: Re: WELCOME TO SLAVISTIKA   Fri Jun 26, 2009 1:51 pm

Pozdrav novim članovima, jako sam vesela što vas vidim ovdje a ujedno moram da se izvinem što nisam u zadnje vrijeme nešto pretjerano aktivna...imam dobar razlog, samo jedna riječ: ISPITI. I to baš iz slovenskog. Nadam se ću stići sad dok učim postaviti kakvu interesantnu stvar iz slovenske dialektoligije, istorije, omladinske književnosti i ostalih predmeta koji me jiš čekaju.

Ovako, ovaj forum nastao je prilikom mog rada za slavistički skup u Zagrebu 2008. Tad sam u svom radu zaista radila samo na ovim književnostima tj. jezicima, i naravno da ćemo dodati i Bugare a i sve druge slavenske jezike za koje bude interesovanje.

Podjela na bosanski ... moja mala nepreciznost...da to je mišljeno književnost Bosne i Hercegovine...unutar te postoji i manjina srpskog naroda ... koji se zovu Bosanski Srbi... njihovu literaturu sam izdvojila jer sam izdvojila po nekom odredjenom principu avtore za svoj rad u Zagrebu, gdje su bili zanči predstavnici svih tih jezika ili književnosti koji su podjeljeni ovdje na podforume. Svakako super sugestije, zaista nisam odmah primetila sve nedostatke, to za Bugarski jezik i književnost sam shvatila malo nakon otvaranja foruma. Smile Hrvatska književnost kao i sve obuhvata sve što nastane u hrvatskom jeziku i kojeg Hrvati i ostali smatraju kao hrvatskim djelom. Tj. ostavljam to za diskusiju nama svima mada je to jako nezahvalno. Mislim da to znači prelaženje geografskih granica te i drugih zemalja. Ispravićemo to, samo da uhvatim mog druga koji je tehnološki spreman da mi pomogne. Svakako sve vaše sugestije su dobrodošle da zajedno napravimo jedan forumčić gdje ćemo se svi dobro zabaviti a što je najbitnije izmjenjati što više znanja. Izvinite na mom jeziku, ja sam svoj maternji jezik učila zaista samo od moje majke pa još imam mnogo da naučim u vezi pisanja. Smile

Nadam se da sam odgovorila na pitanja, a ako ima još neko pitanje tu sam Very Happy za sve.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: WELCOME TO SLAVISTIKA   

Back to top Go down
 
WELCOME TO SLAVISTIKA
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Slavistika :: Generalna diskusija :: Општо/Splošno/Opšte/Općenito-
Jump to: